Make your own free website on Tripod.com

Sedutan ceramah Ustaz Dato' Haji Ismail Kamus

Kata Abdul Kadir 'Audah dalam bukunya " Islam di antara kelemahan ulama'nya dan kejahilan penganutnya" "Adalah merupakan suatu dosa yang tidak dapat diampunkan, ...Ini saya baca saja ni, bukan saya kata, nak tangkap tangkap ajalah... Adalah merupakan suatu dosa yang tidak dapat diampunkan, apabila penjajah sudah balik meninggalkan sebuah negara islam itu,negara itu masih meneruskan undang-undang penjajah, tidak melaksanakan hukum Allah."

Lord Cromer berkata dalam bukunya "The Modern Egypt": "Penjajah-penjajah tidak akan memerdekakan mana-mana negara islam selama mana negara itu tidak ada penggantinya sebagaimana penjajah memerintah. Kalau ada pengganti penjajah yang sama kepalanya, kepala penjajah, merdekakanlah negara itu."

Dalam majalah di Kuwait ,al-Mujtama':"Baliklah orang putih yang kulit merah tinggallah orang putih yang kulit hitam manis."

Dipadang mahsyar nanti akan disoal oleh Allah swt: Apakah peranan kita hidup di muka bumi ini? Apa yang kita buat? Apakah perjuangan kita untuk menegakkan sebuah negara islam? Kata Abdul Kadir Audah " Adalah merupakan suatu dosa yang tidak dapat diampunkan apabila seorang itu tidak pernah berniat dalam hatinya untuk menegakkan sebuah negara islam."

Sumber: Kaset : Bila Ulama' di Gam, Kg Sungai Minyak, Melaka
URL(audio) : http://www.cs.fsas.upm.edu.my/~azman/aufile/ulama.html
"wal fulus ..."


URL(text) : http://www.fsas.upm.edu.my/~azmi/homepage/ismail.kamus.html
More...
16-07-1417 / 27-11-1996